Doe een gratis websitescan

Je positie in Google van je website hangt af van ruim 200+ factoren.

Doe de gratis website scan om te zien waar de verbeterpunten liggen.

Waarom een scan?

Met een websitescan zie je precies waarom je WEL of NIET op die nummer 1 positie binnen Google staat. Dit is erg handig om te weten.

Zodra we weten waar de verbeterpunten liggen kan ik voor je aan de slag gaan om een optimale website te bewerkstelligen.

De websitescan is gratis. En dat blijft hij ook.

precies weten hoe je ervoor staat met een websitescan

Image

Hieronder De Top 10 Google Ranking Factors Voor 2019

1. Content is nog steeds king

Onthoud dat kwaliteit het nog altijd wint van kwantiteit. Focus op waardevolle content, niet op het aantal woorden.

key takeaways

01. Er is geen duidelijke regel wanneer het gaat om de lengte van een artikel. Echter is er wel een correlatie tussen lange in-depth artikelen en een betere score volgens dit onderzoek van Neil Patel 

02. Een belangrijke regel is om vooral voor de bezoeker te schrijven, op een natuurlijke manier. En dus niet voor de Google search engine. Het algoritme van Google is erg slim en je zal eerder worden bestraft als Google erachter komt dat je aan 'keyword stuffing' doet.

Tip voor het schrijven: Maak gebruik van Google's semantic search. Om de keyword targeting te optimaliseren in je artikelen. 
Zodra je een zoekopdracht hebt ingetypt vind je onderaan de pagina 'zoekopdrachten gerelateerd aan'

Zo krijg je een beter beeld van zoektermen die gerelateerd zijn aan jouw artikel.  En aan de hand daarvan kun je een artikel optimaliseren.

2. Google freshness

Een grote verandering in het Google algoritme was de introductie van het 'Google Freshness' fenomeen. Dit kwam als eerste uit in juni 2010 en heeft voor veel impact gezorgd de afgelopen jaren.

key takeaways

01. Hoe verser de content hoe beter! Stel je hebt een aantal artikelen geschreven over de top 10 beste laptops voor 2018. Zodra het 2019 is geworden, doe je er goed aan om je artikelen te updaten. Op die manier wordt je content weer relevanter en stijg je in ranking.

02. Tijdgebonden artikelen scoren altijd erg goed in Google omdat ze erg relevant zijn.
 
Tip om je content fresh te houden: zorg ervoor dat je bijhoudt wat de laatste ontwikkelingen zijn binnen jouw vakgebied, en pas waar nodig je content aan om goed aan te sluiten aan de huidige status quo.

3. Backlinks

1 van de sterkste invloeden op je Google ranking zijn nog steeds de linkjes die je ontvangt van andere krachtige websites. Dit is al jaren zo. En zal niet snel veranderen. Je linkprofiel is dus nog steeds belangrijk.

Key takeaways

01. Gelukkig is het vandaag de dag een stukje makkelijker om inkomende linkjes te generen naar je webiste vanwege social media. Er zijn zoveel platformen waar influencers jouw kunnen linken. 

02. Ik raad het af om links te kopen. Vroeger werd dit vaak gedaan, maar dit is een vorm van blackhat SEO en wordt bestraft sinds de Google penguin 4.0 update

4. Mobile First

Op 4 november 2016 kondigde Google de 'Mobile First Indexing' aan. Hiermee begon het mobile first tijdperk er echt toe te doen.

key takeaways

01. Hoeveel % van de mensen die op internet zit, kijkt op een mobiel apparaat?

in 2018, 52.2% van het wereldwijd gebruik van verkeer ging via een mobiel apparaat.

02. Dit betekend dat mobile geen bijzaak meer is. Maar dat het grote deel van de mensen die op jouw website zit waarschijnlijk aan het kijken is via een mobiel. Hierdoor is het belangrijk geworden dat je website snel, responsive en duidelijk is geconstureerd.

 

5. Snelheid

Vooral in deze tijd met ruim 50% van de bezoeker op je website via een mobiel apparaat, is snelheid belangrijker geworden dan ooit.

key takeaways

01.  Niemand wacht graag. Uit onderzoek is gebleken dat wanneer mensen langer moeten wachten dan 3 sec  de site verlaten op hun mobiel. Zie link.

02. Zorg ervoor dat de website geoptimaliseerd is om zo snel mogelijk te laden. Dit kan onder andere met cache plugins, CDN, en samenvoegen van bestanden en het optimaliseren van afbeeldingen.

 

6. Schema Code

Vandaag de dag gaat SEO in een snel tempo naar de optimalisatie van lokale vindbaarheid toe van een bedrijf. Door schema markup toe te voegen aan je website kan Google gemakkelijk zien waar je bedrijf is gevestigd.

key takeaways

01. Lokaal vindbaar zijn is enorm belangrijk. Niet iedereen verkoopt een product of dienst dat je wereldwijd kunt aanbieden. Met Schema Code kun je bijvoorbeeld adresgevens toevoegen aan je website zodat Google die gemakkelijk kan definiëren. 

04 Tip van de dag! Zorg ervoor dat je je wel aan de Google Guidelines houdt voor het creeren van schema code.

7. Brand Power en Social

Zoekopdrachten waarin jouw merk wordt gezocht geven nog steeds sterken signalen af aan Google. Hoe meer traffic je website krijgt door branded searches, hoe meer je site wordt herkend door het algoritme.

key takeaways

01. We zijn erachter gekomen dat verkeer dat via social kanalen komt zoals facebook,instagram,reddit,quora,pinterest een positieve invloed heeft op je organische ranking in Google.

02. Dit wil niet zeggen dat je een groot aantal verkeer naar je website kunt trekken door alleen goed zichtbaar te zijn op alle social kanalen. Maar ze versterken elkaar wel.

03.  Probeer in zoveel mogelijk social kanalen tijd te steken om op die manier goed zichtbaar te zijn voor jouw potentiele bezoekers.

8. Domein Kracht

De naam van je domein had in het verleden extreem veel invloed op je ranking. Vandaag de dag merken we dat nog steeds, maar dan op een iets andere manier. 

key take aways

01. Exact match domeinnamen zoals bijvoorbeeld. Tijdens een zoekopdracht naar auto's in het engels 'cars' Daarbij kunnen we zien dat de domeinnaam cars.com er nog steeds ver bovenuit steekt.

02. Hoe oud is de domeinnaam? Ook deze factor speelt nog mee met de ranking van een domein. Hoe lang bestaat het domein al?

03. Hoelang duurt het nou voordat je op een goede positie rankt in de zoekresultaten van Google ? Lees dit artikel om daar meer duidelijkheid over te krijgen.

9. HTTPS of niet?

Een beveiligde verbinding is niet meer alleen bedoeld voor banken. Maar dit element is zelfs een rankingfactor geworden binnen Google. Logisch eigenlijk, want Google stuurt haar bezoekers liever naar een veilige omgeving dan naar een onveilige.

Key takeaways

01. Sinds augustus 2014 is dit een officiele rankingactor geworden binnen SEO land. Dit werd voor het eerst bekend gemaakt op het blog van Google zelf.

02. Wat ze zeidein was: “Security is a top priority for Google. We invest a lot in making sure that our services use industry-leading security, like strong HTTPS encryption by default. That means that people using Search, Gmail and Google Drive, for example, automatically have a secure connection to Google.”

03. Alhoewel er niet een duidelijk verband is ontstaan omtrent de beveiligde verbinding van Google, raden we wel aan om je website te migreren naar een HTTPS verbinding. Dit om problemen in de toekomst te voorkomen.  

Vaak kun je bij de host / webmaster een HTTPS aanvragen.

 

10. De UX

De UX oftewel; user experience is enorm belangrijk. Hoe ervaart iemand jouw website? Klikken ze meteen weer weg nadat ze erop terecht gekomen zijn?

key takeaways

01. Zet de gebruiksvriendelijkheid van je website hoog in het vaandel. Een webiste moet bovenal functioneel zijn en gemakkelijk te navigeren zijn door de bezoeker.

02. Ik raad je aan dit artikel te lezen van Joe Natoli omtrent de UX/UI en je score in Google.

03. De verbanden tussen je organische score en de user experience is nog niet geheel concreet. Wel is duidelijk dat alle websites met een hoge score, een prettige UX bieden.

04. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque pretium, nisi ut volutpat mollis, leo risus.

Wat is de conclusie?


SEO marketing voor 2019 zal weer een grote klap krijgen vanwege de veranderingen in het Google Algoritme. Gelukkig wordt Google rankbrain steeds menselijker, waardoor websites die het goed doen bij mensen, het ook goed doen in de organische zoekresultaten. Google wordt er ook steeds beter in om te kijken hoe de bezoeker zijn interactie heeft met jouw content. 

Het begrijpen en juist toepassen van bovengenoemde 10 punten, kan een belangrijke factor zijn in je online marketing. Hiermee staat of valt je website. 

Gratis Scan Aanvragen

Tijdens een websitescan wordt gekeken naar 30+ factoren